Operation

Hej!
Inte bloggat på ett tag, har inte haft något att skriva om. Men nu tänkte jag berätta om min Operation som jag hade idag.

Kl 06:15 åkte jag och mamma mot Lysekil sjukhus där jag skulle opereras för Hallux valgus, min högra fot. Dem tar in oss i ett rum och berättar att dem har lite problem med narkosen, fattade inte riktigt var det var så dem frågade snällt och försiktigt ifall jag ville köra ändå men med bara lokalbedövning samt lugnande. Jag sa att det var helt okej i och med att jag inte har särskilt ont av nålar och sådana saker.

Fick sätta på mig en mössa och en rock, jätte fult. Mamma fick vara med under hela operationen så hon såg likadan ut, vart jätte glad att hon fick vara med. Dem sa att det är väldigt sällan att man får vara med under en operation. Dem började att ge mig bedövning lite här och var i foten och lite högre upp mot benet. Kanske 15-20 stick? Min fot såg helt mörbultad ut iallafall, haha. Den var rejält bedövad och blödig iallafall.

Åkte in mot operationen och fick lugnande. Kände hur det snurrade till men det gick över efter någon minut så då fick jag en till dos. Dem var helt imponerade att jag aldrig sa att jag fick ont eller att jag var så himla lugnt som jag var, för dem brukar alltid ta narkos på patienter som skall operera bort detta. Men som sagt, jag har inte ont av sprutor, sjukhus, pillipill osv. så det var lugnt.

Operationen tog 41 min om jag skall vara exakt, haha. När allt var klart fick jag åka in i ett rum där dem kollar till än då och då. Där fick jag ligga i 1-2 timmar, fick kaffe och smörgås, även mamma. :)
Helt underbar personal. Efter 1-2 timmar så fick jag åka hem, dock så gjorde vi massa ärenden på vägen hem, så som åka till skolan i och med att jag egentligen skall vara HELT sjukskriven till den 17 april.

Men det tycker jag är helt omöjligt, i och med att jag kan inte missa så lång tid i skolan. Men jag förstår ifall det är som idag, kan ju inte ens gå. När vi PRECIS kom hem så ser vi att det blött igenom konstant, hela foten är blodig. Vi ringde till Lysekil Operation och frågade vad vi skulle göra, dem sa att vi var tvugna att åka tillbaka, jösses tänkte vi, det är ju över 10 mil dit. Så alltså 20 mil fram och tillbaka.

Vi åkte till vårdcentralen och dem la om det, men dem sa att vi skulle åka till Lysekil iallafall, vi gjorde det och en annan läkare sydde 2 stygn utan bedövning, hel*ete vad ont det gjorde. Sedan la han om allting jätte bra, jätte duktig läkare. Sedan fick jag ännu starkare morfin medicin. Det har inte hjälpt än så länge, men får hoppas att det gör de snart. Är ganska trött så skall försöka gå o lägga mig snart, hoppa in med kryckorna.

Nu blev det väldigt långt inlägg!
Bilder kommer framöver!